Nieuw gezicht bij Studio Campo | Sara

Nieuw gezicht bij Studio Campo | Sara

Om 06.00 uur gaat mijn wekker waarna ik nog een kwartiertje blijf liggen om mij vervolgens snel op te frissen en aan te kleden. Onder het genot van een simpel ontbijtje en een goede kop koffie kijk ik graag naar de altijd stuntelende Jan de Hoop tijdens het ontbijtnieuws van RTL. Als zijn mok, die overigens altijd matcht met zijn outfit van die dag, weer van de desk valt, kan mijn dag niet meer stuk. Om 07.00 uur spring ik op de fiets en vertrek ik vanaf Den Haag, waar ik woon met mijn vriend, naar Woerden.

Ik groeide op in Kamerik, een leuk dorpje naast Woerden. Van jongs af aan was ik al een creatief ding dat bezig was met tekenen, knutselen, kleien en punniken. Het was eigenlijk vanzelfsprekend dat ik een creatieve carrière tegemoet ging. Na het afronden van de middelbare school verbreedde ik mijn interesses naar marketingcommunicatie, social media en schrijven. Ik koos voor de opleiding hbo Communicatie aan de Hogeschool Leiden die precies in mijn straatje paste. Ik kon hier mijn creativiteit uiten in beeld én tekst.

In het derde jaar van mijn studie liep ik stage bij MOJO Concerts, een grote concertorganisator in Nederland. Tijdens deze periode was ik verantwoordelijk voor alle socialmediaberichten van MOJO. Hier heb ik veel geleerd over het gebruik van social media en werd mijn interesse hiernaar alleen maar groter. In het vierde jaar rondde ik mijn studie succesvol af door een onderzoek te doen voor UNICEF Nederland over de identiteit en het imago van de organisatie met betrekking tot vluchtelingenkinderen in Nederland. Na vier jaar studeren in Leiden was ik klaar om de arbeidsmarkt te betreden.

Ik begon met zoeken naar een uitdagende startersjob binnen een jong en informeel team in omgeving Den Haag. Dat eerste is mij meer dan gelukt, het tweede niet. Maar dat is helemaal niet erg. Ik vind het juist hartstikke leuk om weer dagelijks terug te keren naar Woerden. Sinds 1 november 2016 versterk ik het Campoteam met mijn kennis over communicatie en social media.

Content creatie voor Studio Campo is een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Ik schrijf blogposts en websiteteksten en ik beheer de sociale kanalen van Studio Campo. Voor de klanten van Studio Campo ben ik ook inzetbaar voor het creëren van content. Verder help ik bij het schrijven van copy voor websites en communicatie-uitingen als brochures en advertenties. Om up-to-date te blijven wat betreft nieuwe en social media en de trends rondom communicatie, volg ik diverse blogs en websites. Daarnaast krijg ik van Bas Kleinveld ook genoeg interessants doorgestuurd en heb ik altijd wat te lezen in de trein.

Dit zijn mijn collega’s bij Studio Campo.