Brochure- en websiteontwerp voor InoCare

Brochure- en websiteontwerp voor InoCare Healthcare Solutions | Facility Support

Opdrachtgever

InoCare is een onafhankelijk adviesbureau uit Utrecht gespecialiseerd in strategische, financiële en facilitaire vraagstukken in de zorgsector. Zij zet haar ervaring in voor startende en gevestigde ondernemers in de zorg om de meeste waarde te realiseren voor patiënt en zorginstelling. Ook faciliteert zij het contact tussen patiënt en zorgverlener. En om zelf ook op professionele wijze in contact te komen met nieuwe klanten, vroeg InoCare ons om een nieuwe website te ontwerpen met bijbehorende brochure.

Opdracht

InoCare vroeg ons allereerst om met een nieuw websiteontwerp te komen. Wij kregen de vrije hand tijdens het ontwerpproces. Het ontwerp moest goed aansluiten bij het huidige logo van InoCare en de informatie van de oude website moest terugkomen. Na het live zetten van de nieuwe site vroeg zij ook nog of wij een brochure wilden ontwerpen met informatie over InoCare. Lees hieronder verder over deze opdracht. 

Websiteontwerp

Het ontwerpproces begon met het verdiepen in onze klant. Wie is InoCare, wat biedt zij en wie zijn haar klanten? Op basis van deze verkregen informatie kon Studio Campo beginnen aan het opzetten van een flowchart. Door middel van een flowchart laat je op een overzichtelijke manier zien hoe de website in elkaar steekt. Welke pagina’s komen er, welke subkoppen vallen waaronder en hoe is alles aan elkaar gelinkt? Toen de opbouw van de website duidelijk was, startten we daadwerkelijk met ontwerpen van de site.

Meer structuur en rust
Onze voornaamste doelen voor de nieuwe site waren om meer structuur en rust aan te brengen ten opzichte van de oude website. Wanneer je nu de website binnenkomt als bezoeker, zie je in één oogopslag wat InoCare jou kan bieden. Het kleurgebruik dat door de gehele website is doorgevoerd, ligt in lijn met het logo van InoCare. Verder straalt de website door het vele wit en de lichtblauwe kleur rust uit. De felle groene vlakken geven het ontwerp daarentegen juist weer een speels en fris karakter.

Websiteontwerp Woerden Studio campo inocare utrecht

Menubalk
Op alle pagina’s (exclusief de home- en contactpagina) staat aan de linkerkant een menubalk die de menustructuur extra weergeeft binnen een bepaald menu. InoCare had dit systeem ook op hun oude website en zagen dit graag weer terug op de nieuwe site.

Responsive design
Tijdens het bouwen van websites letten wij er altijd op dat de website goed zichtbaar is op verschillende devices. Met een responsive design schaalt de website automatisch mee met het device waarop deze bekeken wordt. Hierdoor wordt de gebruikservaring verhoogd wat ook bijdraagt aan een hogere ranking in Google.

Websitetekst
Studio Campo was ook verantwoordelijk voor het schrijven van nieuwe webteksten. De teksten op de oude website waren een fijne leidraad, maar deze waren wel aan verbetering toe. De teksten zijn nu op zo’n manier geschreven dat het bijdraagt aan de SEO van de website. Denk hierbij onder andere aan het schrijven van inleidende alinea’s, het gebruik van de juiste zoekwoorden en de inzet van logische koppen.

Bekijk hier de nieuwe website van InoCare!

Brochure 

Na het ontwerpen en bouwen van de nieuwe website, mochten we het websiteontwerp doorvoeren in het ontwerp van een nieuwe brochure. Deze brochure ligt dus geheel in lijn met de uitstraling van de website waarin ook dezelfde informatie terugkomt.

Brochureontwerp woerden Studio campo InoCare

Is jouw bedrijf toe aan een nieuw websiteontwerp? Kom gerust eens langs voor een kop koffie om alle mogelijkheden door te spreken. Wij helpen graag!

Terug naar overzicht