Logo- en huisstijlontwerp voor Natuurlijk Bloemen

Logo- en huisstijlontwerp voor Natuurlijk Bloemen uit Woerden

Studio Campo heeft voor een nieuwe bloemenwinkel in Woerden het logo -en huisstijlontwerp ontworpen. De jonge eigenaar heeft de reeds bestaande bloemenwinkel overgenomen en daarna direct de naam veranderd naar Natuurlijk Bloemen.

Opdracht

Allereerst kregen wij de opdracht om een nieuw logo te ontwerpen. De opdrachtgever vroeg om een strak en hip lettertype en het logo mocht vooral niet te chique worden. Omdat hij zelf een jonge ondernemer is, wilde hij het logo en de huisstijl van zijn bloemenwinkel ook jong houden. Naast het ontwerpen van het logo heeft Studio Campo ook het visitekaartjes, een cadeaubon, een notablok en een felicitatiekaartje ontworpen voor Natuurlijk Bloemen Woerden.

Logo-ontwerp

Zoals hierboven vermeld staat, wilde de klant een strak, hip en speels lettertype in zijn logo. Daarnaast mocht het logo vooral niet te chique worden. Ook gaf de klant aan dat hij de kleuren antraciet in combinatie met groen mooi vond. Met deze wensen zijn we verder gaan werken waarna onderstaand eindresultaat is voortgekomen.

Logo-ontwerp Natuurlijk Bloemen Woerden Studio Campo

In het logo is een sierlijk en krullend lettertype gebruikt. Het oogt strak en past door de sierlijke vormen goed bij het thema ‘bloemen’. Er is voor dit sierlijke lettertype gekozen omdat deze niet oubollig oogt. In combinatie met het strakke lettertype heeft het logo in zijn geheel een fris en speels uiterlijk. Hier dragen de twee bloemblaadjes ook aan bij. Om de kleur groen terug te laten komen, hebben wij een frisse groene pasteltint gebruikt. Het logo zelf wordt vaak op een donkere achtergrond gebruikt waardoor het zakelijker en sierlijker oogt.

Huisstijlitems 

Na het definitief afronden van het logo heeft Studio Campo verschillende huisstijlitems ontworpen zoals een visitekaartje, een cadeaubon, een notablok en een felicitatiekaartje.

Visitekaartje en cadeaubon Natuurlijk Bloemen Woerden

De achterkant van het visitekaartje is antracietkleurig en hierop komt het logo terug waardoor het visitekaartje direct een professionele uitstraling heeft. Op de voorkant staan in dunne en strakke letters de contactgegevens van Natuurlijk Bloemen in Woerden. De cadeaubon is in dezelfde kleuren en stijl opgemaakt. De bloemblaadjes uit het logo komen op de cadeaubon in het groot subtiel terug. Daarnaast zorgt het rondje waar het bedrag van de cadeaubon kan worden geschreven voor een hippe uitstraling. Ook het hieronder getoonde notablok en felicitatiekaartje is ontworpen door Studio Campo.

Notablok en felicitatiekaartje Natuurlijk Bloemen Woerden

Is jouw bedrijf toe aan een nieuw logo-ontwerp? Kom gerust eens langs voor een kop koffie om alle mogelijkheden door te spreken. Wij helpen graag!

Terug naar overzicht