Huisstijlontwerp Falcon Fashion Dandy Department

Falcon Fashion Dandy Department

Opdrachtgever
Kledingwinkel Falcon Fashion uit Woerden heeft er een broertje bij gekregen: Falcon Fashion Dandy Department. Hier kan de modebewuste man terecht voor het laten aanmeten van een exclusief maatpak van hoge kwaliteit. Daarnaast worden er diverse merken in het High End segment gevoerd.

Opdracht
Studio Campo werd gevraagd om op basis van het bestaande logo van Falcon Fashion een variant te maken welke een eigen karakter heeft. En om hier een huisstijl om heen te ontwikkelen welke door te voeren is in de verschillende marketingmaterialen van Dandy Department. Belangrijk was dat het Made to Measure principe en het vakmanschap goed werden uitgelicht.

Oplossing
Om de exclusiviteit van de winkel en het handwerk van de maatpakken te verwerken in de huisstijl hebben we er voor gekozen om illustraties te maken welke een link hebben met het schetsen van de modewereld. Dit hebben wij bereikt door een donkere, strakke vormgeving te gebruiken met geschetste illustraties. De illustraties geven ambachtelijke voorwerpen weer zoals een naaimachine, Denim schaar en klosjes garen. Daarnaast hebben we diverse illustraties van colbert’s, gilets en vouwwijzen van een stropdas gemaakt.

Naast het logo en de huisstijl hebben we voor Falcon Fashion Dandy Department ook het ontwerp van het matenboek, prijskaartjes, tassen en etalage ontwerp mogen verzorgen.

Testimonial
Vanaf het moment dat wij wisten dat we er een winkel bij gingen openen hebben we alleen Woerdense bedrijven betrokken in het proces om deze uitdaging vorm te geven. De collectie was reeds ruime tijd geleden al ingekocht en een moodboard hadden we klaar zodat we een idee hadden hoe alles eruit moest gaan zien.

Nu kwam de uitdaging om dit alles te gaan communiceren via een te bedenken en ontwerpen huisstijl. Op dat moment hebben we Studio Campo in de arm genomen en in een leuk gesprek uit de doeken gedaan wat wij belangrijk vinden voor de nieuwe winkel en op welke punten naar ons idee de aandacht moest komen te liggen. Hier hebben ze goed naar geluisterd en tevens enkele dagen ons moodboard meegenomen om voor ons de vertaling te maken zoals hij nu is.

Tevens stipte ze nog enkele punten aan die meer aandacht nodig hadden en kwamen ook gelijk met pasklare oplossingen.

Uiteindelijk heeft Studio Campo alles gedaan wat te maken heeft met vormgeving en communicatie voor Falcon Fashion Dandy Department. Naast het bedenken en ontwerpen hebben ze ook zorg gedragen voor de leveringen van al het drukwerk, de belettering, en realiseren van de presentatie met betrekking tot ons maatwerk systeem.

Kortom een fijn en creatief bedrijf dat doet wat ze zegt, ontzorgt en snel kan schakelen!

Erik Valk – Eigenaar Falcon Fashion

Terug naar overzicht