Effio

Webdesign, e-mailmarketing en Google Adwords

Effio B.V. is een Nederlands sokkenmerk dat al twaalf jaar bestaat. De sokken van dit merk kenmerken zich door de stijlvolle designs en de kwaliteit van het materiaal. Deze sokken worden in Nederland ontworpen en gefabriceerd in Italië. Door omstandigheden kwam de marketing van Effio op een laag pitje te staan, met een daling in de verkoop van de sokken als gevolg. Aan ons de taak om het merk weer onder de aandacht te brengen.

Webshop

Helder overzicht - makkelijk bestellen

We begonnen met het onder de loep nemen van de Effio-webshop . Hoe zorgen we ervoor dat het merk goed geladen wordt bij de doelgroep? En dat de bezoeker van de website makkelijk het type sokken vindt dat hij zoekt? Nadat we de website opnieuw hadden ontworpen, is de webshop gebouwd in het CMS van WooCommerce. Hiermee heeft Effio de mogelijkheid om op een simpele manier de webshop zelf up-to-date te houden. 

Er is een koppeling met PostNL die ervoor zorgt dat bestellingen een label met track & trace code mee krijgen. Nieuwe sokken kunnen makkelijk worden toegevoegd en de voorraad is makkelijk bij te houden. Zo wordt er ook een melding gegeven wanneer er producten laag in voorraad zijn zodat deze weer tijdig geproduceerd kunnen worden.

Turquoise

#0097a9
R0 G151 B169
C80 M20 Y30 K3

Goud

#d2a24f
R210 G162 B79
C17 M36 Y76 K5

webshop effio google ads

E-mailmarketing

Meer verkoop door aanbiedingen en nieuwe designs

Gelijktijdig met de webshop verzorgde Studio Campo het ontwerp van een nieuw e-mailtemplate m.b.v. Mailchimp. Nadat de webshop was gelanceerd hebben we de een mailing verzonden met een kortingscode voor de fans van Effio om de lancering van de nieuwe webshop met hen te vieren. Dit resulteerde direct in een flinke stijging van het aantal bestellingen.

De mailings hebben we vervolgens geanalyseerd en met de data die we hier uit halen kunnen we de komende mailings verder optimaliseren voor meer conversie.

Voor de adviseurs van Solombra hebben wij een visitekaartje gemaakt. Zo kan de klant direct contact opnemen met zijn of haar persoonlijke adviseur.

effio google ads fotografie woerden emailmarketing

Google Ads

Meer websitebezoek en bereik

Om nog meer websiteverkeer naar de webshop te genereren, heeft Studio Campo ook Google Ads ingezet. Dit zijn tekstadvertenties die in Google naar voren komen wanneer men zoekt op bepaalde zoekwoorden. Op deze manier krijgen mensen die daadwerkelijk op zoek zijn naar sokken een relevante advertentie van Effio in beeld.

Toe aan een nieuwe bedrijfsuitstraling?