Van Tuijl Meubels

Huisstijlitems en promotiemateriaal

In september 2017 opende Van Tuijl Meubels haar deuren in de Rijnstraat in Woerden. Vóór de opening van deze fysieke meubelzaak was Van Tuijl Meubels alleen een online webshop. De eigenaren vroegen Studio Campo te helpen met het promoten van de opening en om daarnaast ook nieuwe huisstijlitems te ontwerpen. Een mooie opdracht voor een mooie winkel!

van tuijl logo ontwerp voor de branding

Huisstijlitems

Visitekaartjes, cadeaubon, briefpapier en meer

Voor de opening van de meubelzaak Van Tuijl Meubels moesten er diverse nieuwe huisstijlitems worden ontworpen. Hiervoor kregen wij alle vrijheid. Het enige wat vaststond was het huidige logo van Van Tuijl Meubels. Aan de hand hiervan zijn er diverse voorstellen gedaan voor onder andere visitekaartjes, een orderformulier, with compliments cards, briefpapier, enveloppen en een cadeaubon. Op de afbeelding hieronder is het eindresultaat van de diverse items weergegeven.

huisstijl en grafisch ontwerp kleurkeuze antraciet

Antraciet

#3C3C3B
R60 G60 B59 
C66 M57 Y55 K60

Bruin

#A48A7A
R164 G138 B122 
C31 M40 Y45 K19

grafisch ontwerp drukwerk with compliments card voor van tuijl meubels

Landelijke en moderne uitstraling

Beelden van meubels en woonaccessoires

Binnen de nieuwe huisstijl komt overal de kleur taupe uit het logo terug. De huisstijlitems hebben allemaal een rustige, landelijke, moderne en soms ook een industriële uitstraling. Deze aansprekende uitstraling hebben wij gecreëerd door het gebruik van verschillende beelden die altijd in blokvorm terugkomen. Deze beelden laten meubels en woonaccessoires zien van merken die bij Van Tuijl Meubels te koop zijn. Om variatie aan te brengen in de strakke uitstraling van het logo en de blokvormige indeling van de uitingen, hebben wij op strategische plekken een speels lettertype laten terugkomen.

VTM-huisstijl-font-avant-garde-gothic

Promotiemateriaal

‘Hier komt’ posters en wegborden

Om het destijds lege winkelpand onder de aandacht te brengen, hebben wij ‘Hier komt’ A2 posters ontworpen. Een goed en effectief middel om aandacht te trekken en spontane mond-tot-mond reclame te realiseren.

Ook hebben wij wegborden ontworpen die Woerden en omgeving te zien waren. Hiervoor zijn twee verschillende posters vormgegeven. Eén poster was een week vóór de opening te zien. Hierop stond informatie over de openingsdatum en de locatie. De tweede posters was een week ná de opening langs de weg te zien. Met deze poster brachten wij de naam Van Tuijl Meubels nogmaals onder de aandacht en brachten wij voorbijgangers op de hoogte dat er een nieuwe meubelzaak in Woerden was geopend.

Van Tuijl Meubels opening poster
Reclame poster voor van tuijl meubels

Meer naamsbekendheid genereren

Infozuil- en krantadvertentie

Naast de posters zijn er verschillende advertenties opgezet om nog meer naamsbekendheid te genereren. Zo verscheen er in de week van de opening een advertentie in de Woerdense Courant. Om mensen te bereiken die in en uit Woerden rijden, zijn er door ons ook twee Infozuiladvertenties ontworpen.

huisstijl ontwerp voor van tuijl meubels

Uitnodiging opening

Persoonlijke relaties

De eigenaren wilden voor de opening ook graag uitnodigen voor de opening versturen naar familie, vrienden en relaties. Deze uitnodiging is uiteraard weer in de lijn met de huisstijlitems opgemaakt, komt de kleur taupe terug, diverse beelden van meubels en woonaccessoires in blokvorm en het speelse lettertype in combinatie met het strakke lettertype.

Gevelbanieren

In de binnenstad van Woerden

De uitstraling van de fysieke winkel is natuurlijk ook belangrijk. Om deze uitstraling te bevorderen hebben wij gevelbanieren ontworpen voor Van Tuijl Meubels. Door deze banieren zien winkelende mensen van een behoorlijke afstand al welke winkel zich bevindt in het pand.

Wil jij dit ook?