PINO communicatie | evenementen | congressen

Websiteontwerp en communicatie-uitingen

PINO communicatie | evenementen | congressen, organiseert effectieve evenementen en congressen in alle soorten en maten. Samen met haar opdrachtgevers werkt ze aan een doordacht en verrassend plan voor een geslaagd event. Zij geeft advies en voert het gehele plan uit met als resultaat: een ultieme beleving en blijvende herinneringen.

Pino Evenementenbureau Utrecht Advertenties en illustraties

Opdracht

Creatief ontwerpproces

PINO, een bestaande klant van Studio Campo, vroeg aan ons of wij wilden meedenken voor het ontwerp voor hun nieuwe website. Wij kregen de vrije hand tijdens het ontwerpproces. Wel moest het websiteontwerp goed aansluiten bij het huidige logo van PINO. Met deze input zijn we aan de slag gegaan.

Pino evenementenbureau utrecht kleur huisstijl blauw

Blauw

#1565AF
R21 G101 B175 
C93 M55 Y0 K0

Pino evenementenbureau utrecht kleur huisstijl rood

Rood

#DD042B
R221 G4 B43 
C0 M100 Y83 K0

Pino Evenementenbureau Utrecht Website ontwerp en ontwikkeling
Pino Evenementenbureau Utrecht illustratie mascotte

Websiteontwerp

Flowchart, wireframe, webdesign

Allereerst zijn wij ons gaan verdiepen in de opdrachtgevers van PINO. Wat voor een soort bedrijven zijn dit en wat zoeken zij in een leverancier? Op basis daarvan hebben wij de pijlers van de website (inspireren, informeren, genereren) bepaald. Voorafgaand aan het ontwerpen van de website, maakten wij een flowchart en een wireframe.

Na de goedkeuring van het wireframe startten wij met het echte ontwerp van de site. Als uitgangspunt voor het ontwerp namen wij het logo van PINO. De ronde vorm en de kleuren rood, blauw en wit komen dan ook duidelijk terug. Bij binnenkomst is in één oogopslag duidelijk wat PINO is en wat haar diensten zijn. Door het gebruik van opvallende en grote kleurvakken en foto’s valt de website goed op.

Om de website een speelse touch te geven, verandert ieder rondje van kleur wanneer je je muis eroverheen beweegt. En op de contactpagina hebben wij letterlijk en figuurlijk een warm kopje koffie gezet voor iedereen die een afspraak wilt maken. Nieuwsgierig? Bekijk hier.

Pino Branding Utrecht font Open Sans

Template e-mailnieuwsbrief

Mailchimp ontwerp

Naast de website ontwierpen wij een template voor een nieuwe e-mailnieuwsbrief voor PINO. Hierbij hebben wij gelet op de koppeling met de website. Dezelfde kleuren en de ronde vormen komen daarom ook terug in de nieuwsbrief. Het idee achter de template is dat PINO vanaf nu zelf haar nieuwsbrief gemakkelijk kan invullen en versturen.

mailchimp mailing email blast

Advertentieontwerp

Aandacht creëren voor PINO

Daarnaast hebben wij verschillende advertenties ontworpen in dezelfde huisstijl. Eén advertentie voor in een vakblad en diverse websitebanners die op strategische plekken op het web verschenen. Dit alles om PINO bij meer mensen onder de aandacht te brengen.

Wilt u dat wij ook voor u aan de slag gaan?