Data-analyse

Hoe gedragen de bezoekers van jouw website zich? Op welke online advertenties wordt het meest geklikt? Studio Campo helpt je de juiste cijfers te verzamelen en inzichtelijk te krijgen wat er beter kan. We verzamelen de gegevens en bundelen deze op onze dashboards. Zo trekken we conclusies en geven advies zodat jij gerichter en effectiever te werk kunt gaan. Een kleine aanpassing kan er al voor zorgen dat jouw website, e-mailing of campagne nog beter aansluit op de doelgroep.

Meten is weten

Door data-analyse krijg je inzicht in hoe gebruikers omgaan met hetgeen dat jij hen toont. Hoeveel websitebezoekers zijn er geweest in een bepaalde periode. Welke pagina’s worden het meest bezocht en waar verlaten bezoekers de website? Op welke wijze zijn de bezoekers op jouw website beland? Wat zijn de populairste producten of welk blogstuk spreekt lezers het meest aan?

Wat kunnen we meten?

Ook e-mailnieuwsbrieven zijn een bron van gegevens. Zo is er te zien welke onderwerpen het meest aanspreken of welke stukken tekst de meeste ‘kliks’ opleveren. Met de juiste inzichten kunnen toekomstige nieuwsbrieven aantrekkelijker worden gemaakt voor de mensen in jouw mailinglijst. Ditzelfde geldt voor (online) advertentiecampagnes. Door meten en het uitvoeren van testen kan worden bepaald waar kansen liggen. Welke afbeelding moet je de volgende keer gebruiken voor meer betrokkenheid op het bericht? En welke doelgroep reageert het beste op de boodschap die je wil overbrengen?

Campagne-optimalisatie

Na het analyseren van de data kunnen we de uitkomsten gebruiken om te optimaliseren. Knelpunten in de website kunnen we verhelpen zodat deze beter aansluit op de doelen van de bezoeker. Advertentiecampagnes kunnen we aanscherpen met als doel een hogere conversie te behalen. Remarketing kan worden ingezet om (potentiële) klanten te stimuleren om een aankoop.

Wij helpen je met

•  Website analytics (Dashboarding & reporting)
•  Optimalisatie e-mailmarketing (MailChimp)
•  (Online) campagne optimalisatie
•  Doelgroepanalyse
•  A/B testen
•  Funnel optimalisatie

Cases

Recente cases waar wij trots op zijn

Wil jij jouw doelgroep aanzetten tot actie?