Blog

5 redenen waarom ook jij moet geloven aan videocontent

Je wekker gaat. Het is donderdagochtend 07.10 uur, tijd om naar werk te gaan. Je kan nog maximaal 5 minuten blijven liggen dus je pakt je telefoon er nog ‘even’ bij en opent Facebook. Binnen no-time is het 07.25 uur en heb je ondertussen 7 videoadvertenties bekeken. Een voordeel: je weet nu wel hoe je een regenboogtaart met 10 verschillende kleurlagen maakt. Je vliegt uit bed en stapt snel onder de douche! En dat terwijl je maximaal 3 minuten op je tijdlijn wilde kijken. Dat is de kracht van videocontent. Mensen kijken liever een video dan dat zij tekst lezen. In dit blogstuk vertellen we jou waarom videocontent uiterst geschikt is voor jouw bedrijf en welke vormen er zijn!

De cijfers op een rij

Dat videocontent steeds belangrijk wordt, blijkt wel uit de volgende cijfers:

  • Door op een landingspagina een video te plaatsen, is er kans op 80% meer conversie.
  • 90% van klanten die online winkelen, geeft aan dat video’s helpen bij het maken van de aankoopbeslissing.
  • 64% van de kijkers wordt overtuigd een product aan te schaffen na het kijken van een video.
  • Door een video toe te voegen aan jouw e-mailnieuwsbrief, wordt de kans dat iemand jouw nieuwsbrief opent 200% – 300% groter.

Kortom: videocontent is een big deal. Deze onderzoekcijfers komen uit een onderzoek van Ethos3.

 

5 redenen waarom ook jij videocontent moet inzetten

1. Vergroot het vertrouwen van mensen in jouw merk
Eigenlijk is vertrouwen de basis van alles. Binnen contentmarketing staat het creëren van langetermijnrelaties en vertrouwen bij klanten centraal. Door het inzetten van video kun je het vertrouwen van mensen bevorderen. Als voorbeeld nemen we onze bedrijfsvideo. Wanneer een geïnteresseerde opdrachtgever alleen onze ‘Over ons’ webpagina leest, heeft hij veel minder informatie tot zich genomen dan waneer hij onze bedrijfsvideo heeft bekeken. Check onze bedrijfsvideo hieronder!

bedrijfsfilm studiocampo

2. Met videocontent verhoog je jouw conversies en verkoop
In diverse studies komt naar voren dan 74% van de gebruikers die een productvideo hebben bekeken het vervolgens ook aanschaffen. Video kan dus direct leiden tot de verkoop van je product. Dit is ook eigenlijk niet zo verrassend. Visuele informatie blijft nu eenmaal beter hangen. Dus wanneer foto’s er al voor kunnen zorgen dat de betrokkenheid groeit, moet je nagaan wat video voor jouw bedrijf kan betekenen.

3. Video’s creëren meer bereik en grotere betrokkenheid
We horen niet anders: visuele content is de oplossing voor meer bereik en een grotere betrokkenheid online. Video is hier geen uitzondering op. Integendeel zelfs! Ben je dus nog aan het nadenken over welke berichten je de aankomende weken gaat delen op je sociale kanalen? Denk dan eens aan video. Dit soort content wordt namelijk aanzienlijk meer gedeeld dan losse linkjes of alleen tekst. Daarnaast is de kans op interactie met geïnteresseerde kijkers veel groter. Een kort filmpje doorsturen naar je vrienden is toch ook veel leuker?

4. Videocontent draagt bij aan een hogere vindbaarheid in Google
Video’s op jouw website dragen bij aan een betere vindbaarheid in Google. Google hanteert namelijk verschillende factoren waarmee zij bepalen hoe hoog jouw website wordt getoond in de zoekresultaten. Een factor die hierbij hoort is de bezoektijd van je website. Wanneer mensen video’s op jouw website afspelen, zorgt dit er in veel gevallen voor dat de gemiddelde bezoektijd van je website toeneemt. En dit draagt weer bij aan een hogere ranking in Google.

5. Videocontent werk op alle apparaten
Vroeger was het misschien lastig om op een website een videoplayer werkend te krijgen. Tegenwoordig is dit een eitje. Video’s werken nu allemaal op desktop én mobiel. Het bereik van jouw video’s liggen dus nog hoger.

 

Maar welke video’s kun je dan allemaal plaatsen?

We delen graag een aantal ideeën met je. Je zal zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!

1. Productvideo
Laat in deze video het uiterlijk of de toepassing van jouw product gedetailleerd zien. Plaats de video op de landingspagina van het desbetreffende product of op je social media. Voor Grozette maakten wij een productvideo van hun Cheese Sensation Flakes

2. Vlogs
Middels een vlog kun je op een informele manier informatie delen over jouw vakgebied. Denk aan bruikbare tips of het beantwoorden van veelgestelde vragen. Bas maakte recent een vlog waarin hij een uitgebreide rondleiding gaf in onze studio

3. Instructievideo
Met een tutorialvideo geef je uitleg over jouw dienst of product. Neem aan de hand van stappen de belangrijkste punten door. Je kunt ook jouw kennis delen over je vakgebied in een online training.

4. Bedrijfsvideo
Geef jouw bedrijf een gezicht middels een aansprekende bedrijfsvideo. Behandel je belangrijkste diensten en stel het team voor. Zorg dat de video echt een afspiegeling is van jouw bedrijf. Onze bedrijfsvideo zag je zojuist al. Maar ook voor De Reclameplakkers en Goldcoast Woerden maakten we een bedrijfsvideo. 

5. Voorstelvideo
Met voorstelvideo’s laat je jouw bezoeker makkelijk en op een leuke manier kennismaken met de mensen die werken achter je bedrijf. Op deze manier creëer je vertrouwen bij de kijker en geef je jouw bedrijf een persoonlijke touch.

En om af te sluiten, delen we nog een laatste voordeel. De video’s die je maakt kun je vaak ook weer opsplitsen in kortere video’s. Deze kun je verspreid delen op je sociale kanalen om je contentkalender te blijven vullen!

 

Ondersteuning nodig?

Ondanks dat je vaak gemakkelijk zelf aan de slag kunt met het maken van video’s, snappen we dat ervoor bepaalde video’s hulp nodig is. Wij helpen je graag bij de ontwikkeling van jouw gewenste video. Denk aan het maken van een storyboard tot het filmen en van de montage tot de nabewerking. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op! We delen graag alle mogelijkheden.

Denk je dat wij je kunnen helpen?

Kom vrijblijvend langs, vertel ons wat voor project jij in gedachten hebt. En wij leggen uit wat we voor jou kunnen betekenen.