WEBLOG

BLOGS

Heb je net een beetje je weg gevonden in de huidige versie van Analytics, maakt Google bekend dat er een nieuwe versie uitkomt… Hoewel de oude versie naar verwachting tot begin 2022 gebruikt kan worden, raden wij je aan om nu al te starten met het configureren van Google Analytics 4. Waarom en hoe je dit doet, lees je in deze blog!

Op 28 juni is het NATIONALE CAPS LOCKDAG, waarin we een ode brengen aan HOOFDLETTERS. De parodiefeestdag werd in 2000 bedacht door softwareontwikkelaar Derek Arnold, omdat hij vond dat mensen op social media te vaak hoofdletters gebruiken. Maar wist je dat de CAPS LOCK toets hier eigenlijk helemaal niet voor gemaakt is? Meer over de CAPS LOCK toets en hoe jij deze het beste in kunt zetten in jouw online marketing, lees je in onze blog!

Wil je dat jouw positie in Google stijgt? Zoals je misschien wel weet zijn er een aantal bekende tips, maar wist je ook dat er echte don’ts zijn op het gebied van SEO? In deze blog geven wij jou 5 belangrijke don'ts voor je SEO!

Studio Campo mag zichzelf officieel Google Partner noemen! Wij zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het behalen van de Google Partner Badge. Hoe wij dit hebben gedaan? Lees snel verder!

Ben je op zoek naar een handige SEO-tool? Start dan nu met het gebruiken van Google Search Console! Met deze gratis tool kun je jouw website monitoren, beheren en verbeteren. Maar hoe werkt Search Console eigenlijk en wat kun je er precies mee doen? Dat vertellen wij je in onze blog!

LinkedIn is een uitstekend platform om je zakelijke doelgroep te bereiken. Is jouw organisatie actief op LinkedIn, maar valt het engagement tegen? Helaas bestaat er niet zoiets als ‘de perfecte LinkedIn-post’. Toch zijn er bouwstenen die ervoor kunnen zorgen dat zoveel mogelijk mensen door jouw post getriggerd worden. In deze blogpost delen wij de meest essentiële tips.

SEO is de afkorting van ‘Search Engine Optimization’. Binnen SEO vallen alle processen en optimalisaties die de organische vindbaarheid van jouw webpagina verbeteren. Door het optimaliseren van jouw website kun je jouw positie in Google verhogen. Hoe werkt SEO? Dat leggen wij je uit in deze blog!

Wil jij een betere SEO-score, meer verkeer en een top-of-mind positie bij jouw klanten? Start dan nu meteen met bloggen! Bloggen is de manier om jouw bedrijf, product of dienst op de radar te krijgen. Er zitten veel voordelen aan bloggen voor jouw bedrijf. Benieuwd naar de voordelen? Lees dan snel verder!

Terwijl de meeste bedrijven nog druk bezig zijn met het verwerken van de vorige update, heeft Apple begin juni dit jaar alweer een nieuwe iOS 15 update aangekondigd. De update bevat nieuwe wijzigingen op het gebied van privacy-bescherming die grote gevolgen gaan hebben voor e-mailmarketing. Wat deze gevolgen zijn en hoe jij je op deze update kunt voorbereiden, lees je in onze blog!

Waarschijnlijk ben je wel bekend met Google Ads en Google Shopping, maar heb je ook al eens van Google Display gehoord? Met Display advertenties bereik je gemakkelijk miljoenen mensen uit jouw doelgroep. In deze blog leggen we je uit wat Google Display is en hoe je het gebruikt. Lees snel verder…

Wil jij jouw naamsbekendheid vergroten, een product of dienst onder de aandacht brengen, een loyale community opbouwen of meer websitebezoekers genereren? Dan vormt Facebook de perfecte online marketing tool! In de blog van vandaag delen wij 5 handige tips om van jouw Facebook Ads een groot succes te maken.

Wie bekend is met Google Ads weet dat negatieve zoekwoorden uiterst belangrijk zijn. Zo kun je vermijden dat mensen die op zoek zijn naar een bank die geldzaken regelt, naar jouw webpagina over meubels worden gestuurd. In deze blog vertellen we je meer over negatieve zoekwoorden, zodat ook jij meer uit je Google Ads campagne kunt halen.

Een Instagram-account met veel volgers is een goed account, toch? Mis! Tegenwoordig wordt er niet alleen gekeken naar het aantal volgers, maar ook naar je engagement op Instagram. In dit artikel leggen wij je uit hoe je meer engagement op Instagram krijgt!

Heb jij veel website bezoekers die wel klikken, maar uiteindelijk toch weer weggaan zonder te converteren? Wil jij graag opnieuw contact leggen met de mensen die eerder interactie met jouw website of app hebben gehad? Probeer dan eens gebruik te maken van een remarketing campagne. Benieuwd naar remarketing? Lees snel verder…

Instagram is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke social media platforms ter wereld. En het platform blijft zich ontwikkelen! Vandaag lichten we drie nieuwe features uit, waarvan iedereen op de hoogte moet zijn!

Wil je een Google Ads campagne opzetten, maar heb je geen tijd of zin om de campagne volledig zelf in te stellen? Dan is een 'slimme' campagne een goed alternatief! Een slimme campagne is een eenvoudig alternatief. In deze blog vertellen wij je alles over deze campagnes!

Iedereen weet dat je jouw online verkopen een boost kunt geven door te adverteren in Google Ads, maar wist jij dat je ook fysieke winkelbezoeken en offline verkopen een boost kunt geven? In deze blog leren wij jou hoe wij met advertenties je offline verkopen kunt stimuleren en welke voordelen deze advertenties hebben.

Het kiezen van een goede biedstrategie is enorm belangrijk voor goede resultaten. Helaas komt het vaak voor dat bedrijven de verkeerde strategie kiezen waardoor de resultaten teleurstellend kunnen zijn. Welke biedstrategie past dan precies het beste bij jouw campagne en doelstellingen? Het antwoord op deze vraag geven wij in deze blog, dus lees snel verder!

Ben je bezig met het inrichten van een Google Ads campagne? Dan kom je op een gegeven op het punt waar je de zoekwoorden waar jij op gevonden wil worden, moet invoeren. De verschillende zoektypen bepalen bij welke zoekopdrachten jouw advertentie wordt weergegeven. Hoe pak je dit aan en waar moet je op letten? Wij vertellen je het graag!

Mailchimp is een online dienst die zich volledig richt op het opmaken en versturen van nieuwsbrieven. In dit artikel lichten wij een aantal voordelen van Mailchimp uit, zodat jij zelf kan oordelen of deze software interessant is voor jouw organisatie.

Een logo kan simpel ogen, maar een logo ontwikkelen is geen simpele taak. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe wij tot een professioneel logo komen.

Google Ads is het advertentieplatform van Google, waarmee middels betaalde advertenties jouw aanbod aan mensen die daar op dat moment naar zoeken wordt getoond. Met Google Ads kom jij hoog in de zoekresultaten en is de kans groot dat jouw website wordt aangeklikt door de zoeker. Ben jij benieuwd hoe een Google Ads campagne nou precies in zijn werk gaat? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Het kan soms lastig zijn een Google Shopping campagne op te zetten en jouw product feed aan Google Merchant Center te koppelen. Daarom leggen wij in deze blog uit hoe wij een succesvolle Google Shopping campagne voor jou kunnen opzetten.

Wil je je als bedrijf succesvol positioneren? Dan moet alles wat je doet naadloos aansluiten op jouw identiteit. Dus ook jouw lettertype! In deze blog leggen wij uit hoe wij het perfecte lettertype voor jouw merk kiezen.

Robert Cialdini is een bekende expert op het gebied van beïnvloeding en overtuigen. In zijn beroemde boek ‘Influence’ omschrijft hij 6 overtuigingsprincipes die de basis vormen van vele marketing- en reclamecampagnes. Later heeft Cialdini met zijn boek ‘Pre-suasion‘ hier een 7e principe aan toegevoegd. Ben je benieuwd naar de verschillende principes? Lees dan snel verder!

Over de jaren heen is de zoekmachine van Google erg verbeterd. Het algoritme waarmee Google websites beoordeelt en rankt wordt regelmatig geüpdatet. Ook dit jaar (mei 2021) staat er een update op de planning, waarin Page Experience een grote rol gaat spelen. Wat is dit en wat betekent dit voor jouw website? We leggen het je graag uit.

In welke branche je ook werkt, Instagram kan je ontzettend veel opleveren. Zo kun je met Instagram brand awareness verhogen, jouw bedrijfscultuur demonstreren, positieve merkbelevingen creëren, producten verkopen en klantinteractie stimuleren. In deze blog delen wij 4 tips om meer succes met jouw Instagram-profiel te behalen.

Er is een strijd gaande tussen Apple en Facebook. Maar wat is er nou precies aan de hand? Wij leggen het je graag uit!

Over de jaren heen is de zoekmachine van Google erg verbeterd. Het algoritme waarmee Google websites beoordeelt en rankt wordt regelmatig geüpdatet. Ook dit jaar (mei 2021) staat er een update op de planning, waarin Google Page Experience een grote rol gaat spelen. Wat is dit en wat betekent dit voor jouw website? We leggen het je graag uit.

Een foutje is snel gemaakt. Ook wanneer je regelmatig teksten schrijft, kan het voorkomen dat je toch over dezelfde fouten heen leest. Kom je er niet uit waarom die ene zin of dat ene stukje tekst niet lekker loopt? Zonde van je tijd. Teksten redigeren is namelijk een vak. En wel het onze!

Richard Branson, Steve Jobs, Gary Vaynerchuck... Personen die zonder uitleg meteen de juiste associaties oproepen. Zij worden gezien als dé experts, ofwel Thought Leaders, in hun vakgebied. Lees hier meer over Thought Leadership.

Ben je een zelfstandig ondernemer of professional? Dan ben je niet compleet zonder het hebben van een eigen website. Geen idee hoe je dit aanpakt? Maak kennis met WordPress, ’s werelds populairste Content Management Systeem!

Voor ieder bedrijf of merk is het op een bepaald moment tijd voor een nieuwe huisstijl. Je hebt misschien nieuwe langere termijn doelstellingen en je hebt veel meer informatie over je klanten. Maar wanneer weet je nu zeker dat je klaar bent voor een nieuwe uitstraling?

Stories zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de wereld van social media. Sinds 13 mei is nu ook LinkedIn Stories bruikbaar in Nederland (als eerste Europese land). Wij vertellen je graag wat deze nieuwe functie inhoudt.

De kracht van videocontent. We kunnen er niet meer omheen. Mensen kijken liever een video dan dat zij tekst lezen. In dit blogstuk vertellen we jou waarom videocontent ook uiterst geschikt is voor jouw bedrijf en welke vormen er zijn! En ben je benieuwd naar onze bedrijfsvideo? Die check je ook hier!

Het is belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen voordat je start met het uitvogelen van Google Analytics. Wat wil je ermee bereiken? Welke doelen heb je gesteld met bepaalde marketingacties? Welke data wil je halen uit Google Analytisch? Op deze manier kun je gerichter op zoek gaan naar de juiste gegevens.

okw Ondernemersprijs 2019 Studio campo is voorgedragen! Jaarlijks houdt de Ondernemerskring Woerden een nieuwjaarsverkiezing. Het is een strijd tussen de bedrijven welke het meeste opvielen

650 jaar woerden Bas in het bestuur Op 12 maart 2022 heeft Woerden 650 jaar stadsrechten. En dat moet groots gevierd worden vindt de gemeente!

Haal jij alles uit je LinkedIn bedrijfspagina? Benut de basiselementen. Bestaat er al een LinkedIn bedrijfspagina voor jouw bedrijf? Misschien heb je dit ooit eens

Openingsborrel Bij Studio Campo | creatieve communicatie Wat was het een geslaagde avond! Gisteren (11 juli 2019) ontvingen wij ongeveer 80 relaties op onze nieuwe

Heb jij een webshop? Zet product tagging in op Instagram! Ben jij al op de hoogte van het concept product tagging op Instagram? Oftewel: producten

Nieuwe huisstijl & locatie studio campo | creatieve communicatie Op 1 april 2019 bestond Studio Campo 10 jaar. De afgelopen 10 jaar zijn we uitgegroeid

5 tips voor een frisse marketingstart in 2019 Aan de slag! Het einde van 2018 is in zicht. Wat wij ieder jaar weer merken is

Groot nieuws! Binnenkort hebben wij nog meer ruimte voor creativiteit Wij gaan verhuizen! Vrijdag 30 november ontvangen wij de sleutel van ons nieuwe onderkomen aan

Ons illustratieproces: van idee naar vorm Waarom wij voorstander zijn van illustraties De afgelopen jaren hebben wij voor verschillende klanten illustraties vormgegeven. Van mascotte tot

Het verhaal achter ‘Studio Campo’ Hoe het allemaal begon Waar staat Studio Campo eigenlijk voor? Een vraag die de afgelopen tien jaar veel is gesteld.

Waarom wij een template logo afraden Verleidelijk, maar doe het niet! Je bent net je eigen onderneming gestart en daar heb je behoorlijk veel geld

5 signalen dat jouw bedrijf toe is aan een nieuwe website Slechte vindbaarheid en niet responsive? Net zoals je telefoon, kleding, meubels of auto is

Waarom je als bedrijf wél moet bloggen Tips die jou verder helpen! Regelmatig krijgen we de opmerking: “Bloggen, waarom zou ik dat doen? Het kost

Marketing versus branding Belangrijke verschillen Marketing en branding. Twee termen die voor verwarring kunnen zorgen bij bedrijven. ”Dat is toch hetzelfde?” Nee. Veel bedrijven, groot

Outside the box denken! Maar hoe dan? Outside the box denken, je hoort het overal en van iedereen. Waar het vaak op neerkomt is dat

Graffiti voor Inergy Het eindresultaat Afgelopen weekend ging onze eigen Rick aan de slag als graffitikunstenaar voor Inergy Analytical Solutions BV. In onze vorige blogpost

Onze graffitikunstenaar Rick van Leeuwen Een van onze opdrachtgevers, waarvan wij de naam pas na het weekend kunnen prijsgeven, heeft Rick een bijzondere opdracht gegeven.