Blog

Instagram: 3x nieuwe features

Instagram is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke social media platforms ter wereld. En het platform blijft zich ontwikkelen! Vandaag lichten we drie nieuwe features uit, waarvan iedereen op de hoogte moet zijn!

Stories opslaan als concept

Posts opslaan als concept is al lange tijd mogelijk. Maar nu wordt het voor alle gebruikers ook mogelijk om Instagram Stories als concept te bewaren. Dit geeft je de mogelijkheid om Stories te maken en op een ander moment online te zetten! Let op: na 7 dagen wordt een concept automatisch verwijderd.

De swipe-up link verdwijnt

Instagram stopt met de welbekende ‘swipe-up omhoog’-methode voor links in Stories. Sinds eind augustus is de functie vervangen door een sticker. Deze stickers werken op dezelfde manier als de swipe-up link, alleen dan met een tik in plaats van met een veegbeweging. Helaas is de sticker momenteel alleen te gebruiken door accounts met een blauw vinkje of meer dan 10.000 volgers. Volgens Instagram is het doel om de sticker uiteindelijk voor alle accounts beschikbaar te maken. Het bedrijf wil met deze test inzicht krijgen in hoe en waarvoor de link-sticker gebruikt wordt. Daarbij letten ze op het type links en op de verspreiding van desinformatie en spam.

Instagram Stories vertalen

Sinds 2016 is het op Instagram mogelijk om automatische vertalingen toe te voegen aan opmerkingen, bijschriften en bio’s. Hier kunnen we sinds kort Stories aan toevoegen! Detecteert Instagram een vreemde taal in een bericht, dan wordt linksboven in het scherm de optie ‘Vertaling bekijken’ weergegeven. Wanneer je hier op klikt, krijg je automatisch de vertaling te zien. Instagram geeft aan dat de functie meer dan negentig talen ondersteunt. Het sociale mediaplatform hoopt hiermee het wereldwijde publiek beter aan te spreken.

Statistieken tot 90 dagen terugkijken

Iedereen met een Instagram Business account, heeft toegang tot statistieken. Met behulp van Instagram-statistieken kun je meer te weten komen over je volgers en hoe de berichten presteren. Voorheen was de periode waarin je data kunt terugvinden 30 dagen. Inmiddels is dit opgerekt naar 90 dagen. Je kunt nu dus binnen het platform data van drie maanden tegelijk analyseren, zonder dat je daar externe tools voor nodig hebt.

Let op: features in de testfase kunnen ook weer afvallen of alleen in bepaalde landen/regio’s beschikbaar worden. Kun je wel wat hulp social media gebruiken? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen je helpen bij het inrichten van jouw profiel, het opstellen van contentplanningen of het volledige socialmediabeheer uit handen nemen.

Wij zijn benieuwd! Welke functie vind jij het meest interessant?

Denk je dat wij je kunnen helpen?

Kom vrijblijvend langs, vertel ons wat voor project jij in gedachten hebt. En wij leggen uit wat we voor jou kunnen betekenen.