Blog

Wat is een slimme campagne in Google Ads?

Wil je een Google Ads campagne opzetten, maar heb je geen tijd of zin om de campagne volledig zelf in te stellen? Dan is een ‘slimme’ campagne een goed alternatief! Een slimme campagne is een eenvoudig alternatief. In deze blog vertellen wij je alles over deze campagnes!

Wat is een slimme campagne?

Een slimme campagne ziet er eigenlijk precies zo uit als een normale campagne. Het enige belangrijke verschil is dat slimme campagnes voor het grootste deel geautomatiseerd zijn. Bij een slimme campagne schrijf je je eigen advertenties en stel je je eigen budget in, Google doet de rest. Denk hierbij aan de biedingen, zoekwoorden en advertentieweergaven. Als je liever zelf de controle wil houden over je Google Ads, is het aan te raden om het bij een reguliere campagne te houden.

Bespaar tijd

Voor optimaal resultaat hoor je je campagnes regelmatig te analyseren en optimaliseren. Hier kan heel veel tijd in gaan zitten. Slimme campagnes hebben het volledige beheer over de advertenties, waardoor je zelf niet alles hoeft te monitoren en analyseren.

Automatische advertenties

Als je jouw campagne door Google laat beheren worden deze advertenties automatisch ingezet in alle mogelijke formaten. Je advertenties kunnen dus ook weergeven worden op partner sites van Google, YouTube en Gmail. Hierdoor heb je dus ook een veel groter bereik dan met een normale campagne.

Zelf aan de slag

Heb je hulp nodig bij het opzetten van je campagnes in Google Ads? Of wil je meer weten over adverteren? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze Studio!

Denk je dat wij je kunnen helpen?

Kom vrijblijvend langs, vertel ons wat voor project jij in gedachten hebt. En wij leggen uit wat we voor jou kunnen betekenen.