WoerdenSport

Mascotteontwerp | Dukkie

WoerdenSport is een organisatie met als doel het Batensteinbad in Woerden en Recreatiecentrum H2O in Harmelen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te houden. Wij mochten voor WoerdenSport aan de slag!

dukkie-illustratie-mascotte

Wat vooraf ging aan Dukkie

Een huisstijl voor WoerdenSport

Studio Campo heeft voor WoerdenSport het logo ontworpen en daarbij een complete huisstijl gerealiseerd met daarin briefpapier, visitekaartjes en enveloppen in verschillende formaten. Omdat het ontwerp hiervan en de samenwerking goed beviel hebben wij daarna verschillende reclame-uitingen zoals posters, borden en ander grafisch werk mogen ontwerpen.

Woerdensport branding geel grafische vormgeving

Geel

#F9B000
R249 G176 B0
C0 M35 Y95 K0

Woerdensport branding blauw grafische vormgeving

Blauw

#0095DB
R0 G150 B220 
C77 M28 Y0 K0

dukkie concept illustratie mascotte schetsen

Het ontstaan van Dukkie

Het lieve eendje kwam tot leven

Om het zwembad meer te promoten bij de kinderen van Woerden en omstreken is het idee tot stand gekomen om een mascotte te creëren. In eerste instantie moest dit een illustratie worden die gebruikt kon worden bij het reclame maken voor WoerdenSport. Na veel brainstormen, schetsen en illustreren is uiteindelijk Dukkie ontstaan.

Meer Dukkie

Hoe meer Dukkies, hoe beter

Al snel kwam het idee om als beloning voor het behalen van een diploma een poster te geven met daarop een doorlopende illustratie en rondjes waar per gehaald onderdeel een andere sticker op geplaatst kan worden. In totaal zijn er voor een driedelige poster 13 Dukkies ontworpen.

dukkie certificaten ontwerp illustratie grafisch ontwerp
dukkie illustraties mascotte variaties

Nog meer Dukkie

Overal Dukkies!

Omdat het vrolijke eendje steeds meer in de smaak begon te vallen bij de kinderen uit Woerden en Harmelen werd hij op steeds meer reclame-uitingen toegepast. Tegenwoordig is Dukkie te zien op consumptiekaarten maar ook op social media voor de feestdagen. Daarnaast op merchandise zoals tasjes, sleutelhangers, knuffels, uitnodigingen en certificaten kan je Dukkie tegenwoordig zien stralen. We kunnen dus wel zeggen dat Dukkie een groot succes is waar wij als geestelijk vader trots op zijn!

Testimonial

Marketing adviseur WoerdenSport

“Ik werk sinds begin 2015 met Studio Campo samen. En dat bevalt meer dan uitstekend. Bas en zijn medewerkers zijn creatief, innovatief, snel en houden zich aan hun afspraken. Ik heb samen met hen de huisstijl voor een van mijn klanten mogen ontwikkelen. En daar waren niet alleen de gebruikelijke logo’s en briefontwerpen voor nodig maar ook een heuse mascotte! In een paar brainstormsessies waarin het creatieve proces kon borrelen zijn we tot een geweldig resultaat gekomen. Ik raad Studio Campo dan ook van harte aan!”

Daniëlle Pels – Marketing adviseur WoerdenSport

dukkie voor woerdensport in woerden en harmelen

Wilt u dat wij ook voor u aan de slag gaan?